ŞTANŢĂ MANUALĂ PENTRU BISCUIŢI "CAROL" DE LA FABRICA LUDWIG JOSIEK GALATZ

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, propune publicului gălăţeanîn luna iulie a.c., în cadrul proiectului expoziţional Exponatul lunii,prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei: ŞTANŢĂ MANUALĂ PENTRU BISCUIŢI "CAROL" DE LA FABRICA LUDWIG JOSIEK GALATZ.

Obiectul este alcătuit dintr-un suport de lemn și un miez circular, metalic din bronz cumarca biscuiților „Carol” de la Fabrica de paste făinoase, biscuiţi şi pesmeţi Ludwig Josiek Galatz. A intrat în colecţia Ştiinţă şi tehnică a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi prin donaţia realizată în anul 1975 de către Maria L. Nimferatos, una dintre acţionarele Fabricii româneşti de paste făinoase, biscuiţi, etc. fostă Ludwig Josiek S.A. Galaţi, din anii ʹ20-ʹ40ai secolului XX.

Micro-expoziţia, organizată de muzeograf Valentin Bodea, poate fivizitată în perioada 1 – 31 iulie 2016, de miercuri până duminică, între orele1000 – 1800.  

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe Facebook

Promo

interlink.ro%20

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo

watchshop.ro%20

Stiri din Braila

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!