Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul național de creație Călanul Cultural 2022, ediția I

 


Info Cultural și Revista română pentru literatură și artă organizează prima ediție a concursului național de creație „Călanul Cultural”.  

Premiile, care constau în publicarea celor mai bune creații literare și eseuri în antologii ordonate pe secțiuni, poartă numele unor personalități născute și copilărite în orașul Călan din județul Hunedoara sau care au activat aici. Creațiile vor fi de asemenea publicate în Revista Română pentru literatură și artă.  

Secțiunea Poezie. Se vor trimite maxim 10 creații literare. 
Secțiunea Poezie Creștină. Se vor trimite maxim 10 creații literare (poezie creștină). 
Secțiunea Proză. Se vor trimite maxim 3 creații literare.  
Secțiunea eseu. Se vor trimite maxim 3 eseuri, indiferent de temă.  
Secțiunea traducere. Se vor trimite maxim 50 de poezii traduse din română în orice altă limba de circulație sau poezii traduse din literatura universală contemporană în română.
 
Textele vor fi expediate, într-un singur fișier, pe adresa concurs@infocultural.eu. 
Data limită de primire a creațiilor este 1 octombrie 2022.

Concursul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, indiferent dacă au debutat sau nu editorial. La acest concurs pot participa toate persoanele fizice cu cetățenie română, indiferent de etnie, sex sau religie. Autorii pot participa cu texte la mai multe secțiuni. 

Pe cele 4 secțiuni vor fi acordate următoarele premii: Secțiunea poezie Premiul pentru poezie „Ioan Gelu Crișan”. Premiul pentru poezie „Ionel Amăriuței”. Premiul pentru poezie „Harald Siegmund”. Premiul pentru poezie „Silvia Pop” . Secțiunea poezie creștină Premiul pentru poezie „Traian Dorz”, Premiul pentru poezie „Gheorghe Munteanu”,  Secțiunea proză Premiul pentru proză „Ada Orleanu”,  Secțiunea eseu Premiul pentru eseu „Romul Munteanu”,  Premiul pentru eseu „Victor Isac”,  Premiul pentru eseu „Nicolae Iordan”,  Premiul pentru eseu „Petru Șinca”,  Premiul pentru eseu „Ioan Opriș”,  Premiul pentru eseu „Maria Șinca” , Secțiunea traducere Premiul pentru traducere „Ada Orleanu” 

Notă 
1) Premiul „Ioan Opriș” este destinat doar eseurile care au ca temă creștinismul, istoria religiei sau Oastea Domnului 
2) Premiul „Maria Șinca” este destinat doar eseurile care au ca temă Feminismul.  


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii