Ticker

6/recent/ticker-posts

Concurs de proză scurtă Nesemnate – ediția I, 2024

 


Prima ediție a concursului de proză scurtă organizat de site-ul nesemnate.ro se va desfășura în perioada 15 Ianuarie 2024 – 15 Martie 2024, după cum urmează:
15 Ianuarie – 15 Februarie: primirea textelor.
15 Februarie – 15 Martie: perioada de jurizare.

Pe 15 martie se vor anunța câștigătorii. Vom avea 3 câștigători și 2 mențiuni, deci în total 5 texte vor fi alese pentru publicare pe platforma nesemnate. Primele 3 texte alese de către juriu vor face parte dintr-un sondaj și vor fi supuse la votul cititorilor. Textele din concurs publicate pe platformă vor fi evidențiate într-un mod diferit de celelalte, ale autorilor consacrați/invitați.

Juriul ediției este format din Oana Paler, Mihai Buzea și George C. Dumitru

Regulile de participare: acceptăm texte de proză scurtă integrale (deci nu fragmente) de maximum 15.000 semne (cu spații). Textele trebuie sa fie inedite. Jurizarea se va face pe texte anonime, deci numele autorului nu trebuie să se regăsească nici în titlul fișierului și nici în conținutul acestuia și, în măsura în care se poate, nici în email. Fișierul trimis trebuie să fie în format word, cu font de 12. Nu există o anumită tematică, condiția ca un text să fie ales între cele 5 câștigătoare este ca textul să fie scris bine, să aibă o voce proaspătă, nouă, și să transmită ceva. Cu alte cuvinte, fără oboseli (oboseală = stil obositor, cuvinte și exprimări învechite și pline de clișee, temă perimată, voce chinuită, ostenită sau plată; nu de alta, dar nu-i va plăcea Turcului și va desființa prin comentarii).

Vă așteptăm textele la adresa de email nesemnate@gmail.com. 
Subiectul emailului trebuie să fie „Pentru Concurs”.

Concursul este deschis pentru toată lumea, debutanți sau nu, consacrați sau nu.

nesemnate.ro este o platformă independentă, susținută din surse proprii și creată din multă pasiune pentru literatura română contemporană, așa că pentru această ediție nu vom avea premii materiale. Considerăm că publicarea textelor câștigătoare și evidențierea lor pe site, laolaltă cu promovarea lor este un premiu în sine și sperăm ca acest aspect să fie îndeajuns de motivant pentru cei care vor alege să ne trimită texte.


Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. astazi este in 15 martie. Unde putem afla rezultatele concursului?

    RăspundețiȘtergere
  2. Raspunsul este pe https://www.litera13.ro/2024/03/finalistii-concursui-de-proza-scurta.html

    RăspundețiȘtergere