Ticker

6/recent/ticker-posts

MĂNDIȚA.FOȘNET DE MĂTASE ALBĂ

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați și Studioul Cinematografic al Armatei în colaborare cu A.R.P.I.A. Filiala „General Av. Aurel Niculescu” Galați și Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, vă invită miercuri, 17 mai 2017, ora 12.30, să participați la un eveniment deosebit: premiera filmului documentar MĂNDIŢA. FOȘNET DE MĂTASE ALBĂ, prima parte a unei trilogii dedicată Smarandei Brăescu.

Realizat de Studioul Cinematografic al Armatei și filmat la Muzeul „Casa Colecțiilor”, secție a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în localitatea natală Hănțești, la Muzeul Național al Aviației din București și la Cluj, locul prezumtiv al decesului parașutistei,  filmul ne oferă prilejul de a afla povestea destinului glorios și, totodată, tragic al Smarandei Brăescu, ale cărei recorduri au situat-o în cartea de onoare a parașutismului românesc și mondial. (muzeograf Mihaela Damian)

Așadar, vă așteptăm la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, la premiera filmului MĂNDIŢA. FOȘNET DE MĂTASE ALBĂ, la care vor fi prezenți Cornel Mituț și Elena Tiron, din echipa realizatorilor acestui documentar.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii