Ticker

6/recent/ticker-posts

STEF expune la Secția de Etnografie a Muzeului Brăilei

Sambata 21 octombrie 2017 la ora 12.01 In Muzeul de Etnografie din Str.Polona nr.14,artistul plastic brailean DUMITRU STEFANESCU - STEF expune ARMONII PASTELATE. Cu ocazia aniversarii zilei de nastere si a celor 45 de ani de creatie artistica,cele 60 de lucrari de grafica vor fi donate muzeului.

Absolvent al Scolii primare nr.16, gimnaziale nr.25, Liceul N. Iorga, al Scolii de arte plastice"Vespasian Lungu"clasa regretatului profesor Mihail Gavrilescu-sectia pictura, al Institutului de Marina Civila din Constanta,a expus pana in prezent 21 de expozitii personale.Debutul expozitional in pictura a avut loc in anul 1972,in grafica satirico-umoristica in 1992, iar in pictura naiva din 1997.

" ....Compozitiile ample  ale artistului plastic Dumitru Stefanescu-STEF reprezinta peisaje si imagini din satele noastre cu un aer melancolic si cu o adanca maiestrie a griurilor, al luminii de multe ori palida dinlauntrul materialal universului. Privind o expozitie al artistului vei dori mereu sa te intorci ca si mine mereu si mereu in alte dimineti de toamna aramie sa privesti aceste lucrari, sa-ti umpli gandurile si privirea de sentimente, sensibilitate si o inaltatoare noblete,identica cu ultimele raze ale soarelui,ridicate peste padure si sat,topind pentru ultima oara brumele si mangaind ca o adiere de vant gutuile cu puf de pui tomnateci..." a specificat criticul de arta bucurestean Eugenia Dumitriu.

Detine numeroase premii nationale, internationale, medalii, trofee, diplome, plachete, pliante si albume de pictura si caricatura.Mentionam cateva: Medalia de aur Doctor Humoris Cauza la caricatura, Medalia de aur a Brailei si Diploma deexcelenta din partea Primariei Braila, Diploma de onoare din partea Directiei de cultura Braila pentru promovarea artei brailene in lume.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii